Orosz állami tévés: Elkezdődött a harmadik világháború, demilitarizálni kell a NATO-t

2022. május 31. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oroszország által Ukrajnában indított „különleges hadművelet” véget ért, és kezdetét vette a harmadik világháború – mondta a Rosszija 1 nevű orosz állami tévécsatorna egyik műsorvezetője, Olga Szkabejeva.

„Lehet, hogy eljött az ideje annak, hogy talán beismerjük, hogy Oroszország ukrajnai különleges művelete véget ért. Abban az értelemben, hogy egy valódi háború kezdődött. Mi több, ez a harmadik világháború. Kénytelenek vagyunk demilitarizálni nemcsak Ukrajnát, hanem az egész NATO-t”

– mondta.

Az orosz állami tévék műsoraiban rendre felbukkannak ilyen jellegű megnyilvánulások, áprilisban például mi is megemlékeztünk arról, amikor sátánista nyugati összeesküvéssel magyarázták a kramatorszki vasútállomás rakétázását, de olykor a sztálinizmust is visszasírják, vagy teret adnak annak, hogy egy filmrendező sterilizációval fenyegeti a háborút ellenzőket. Ennél néhány fokkal visszafogottabb a nemzetközi közönségnek szánt állami tévécsatorna, az RT, de azért furcsaság ott is akad bőven: márciusban egy egész napon át követtük az angol nyelvű adást, hogy bemutassuk, milyen képet sugároz magáról külföldre a Kreml.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől