Olaf Scholz: Az országhatárokat ne lehessen erőszakkal megváltoztatni

2022. május 27. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Olaf Scholz szerint most nem szabad magukra hagyni azokat az országokat, amelyek az ukrajnai háború következtében szorult helyzetbe kerültek, például milliókat fenyegető élelmiszerhiánnyal küzdenek. A német kancellár ezt Dél-Afrikában, első afrikai körútjának utolsó állomásán mondta, ahol arról is beszélt, hogy a globális béke érdekében mindenkinek, így Oroszországnak is végre egyet kellene értenie abban, hogy a határokat nem lehet erőszakkal megváltoztatni. A Deutsche Welle exkluzív interjúja.

Olaf Scholz német kancellár két hónapja, az ukrajnai orosz invázió kezdetén korszakváltást hirdetett a német kül- és védelmi politikában. A német külpolitika problémáit és lehetőségeit ebben a cikkünkben elemeztük.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom