Három ember meghalt egy herszoni falu bombázása közben

2022. május 22. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három ember meghalt a Herszon régióban lévő Bilozerka falu orosz ágyúzása közben szombat este. A helyiek beszámolói szerint két támadás hangját hallották az este, amikben megrongálódtak a gázvezetékek is. Azt egyelőre nem tudni, hány ember sérült meg.

Az ukrán erők szerint az oroszok továbbra is megakadályozzák, hogy a civilek elhagyják Herszon régiót, és ukrán ellenőrzés alatt álló területekre menjenek. Ukrajna „terrortaktikával” vádolja Oroszországot, Zelenszkij hivatala pedig szombaton azt mondta, az ottani falvak a „humanitárius válság küszöbén állnak”.

Herszont az ukrán invázió kezdete óta megszállták az oroszok, és csak az Oroszország által hat éve megszállt Krím-félszigetre engedik menekülni az ukránokat. A területet elhagyni próbáló autók konvoját az oroszok napok óta blokkolják, néha rá is lőnek az autósokra.

Az ukránok szerint rakétatámadás ért egy falut a zaporizzsjai régióban is szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Áldozatokról is írnak, de egyelőre nem tudni, pontosan hányan haltak és sérültek meg. (Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!