Az aortája repedt meg a pilótának, aki helyett az utas tette le a gépet

2022. május 20. – 19:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 64 éves Kenneth Allennek az aortája repedt meg, miközben éppen egy Cessna 208 típusú repülőt vezetett az Egyesült Államok partjainál, és helyette egy olyan utasnak kellett leraknia a gépet, akinek semmilyen tapasztalata nem volt repülőgépekkel – írja az AP.

A repülőgép utasa, Dean Harrison azután hívta a légi irányítást, hogy elmondása szerint a pilóta összefüggéstelenül kezdett el beszélni egy közelebbről meg nem nevezett egészségügyi probléma után. Egy repülésoktatóként is dolgozó légi irányító végigvezette a landolás folyamatán, és a gép végül sikeresen leszállt a Palm Beach Nemzetközi Repülőtéren.

Kiderült, hogy a gépen két utas is volt május 10-én. Harrison éppen a Bahama-szigetekről tartott hazafelé egy kiadós pecázás után, amikor a pilóta azt mondta a másik utasnak, hogy nem érzi magát túl jól. Allen azt mondta, hogy fáj a feje, minden homályos, és valami nincs rendben. Harrison visszakérdezett, hogy mit kell most csinálni, a pilóta arra már nem tudott válaszolni.

„Tudtam, hogyha akkor nem cselekszem, akkor meghalunk” – mondta Harrison az NBC Today című műsorában. Harrison szerint Isten keze is vele volt, amikor letette a gépet.

A gépet már mentő várta a Palm Beach-i reptéren, Allent azonnal kórházba vitték. A pilóta a stroke jeleit mutatta, a teste egyik fele lebénult. A kórházba érkezve Nishant Patel szívsebész szerint a férfi zavarodott és levert volt. Kilencórás műtéttel sikerült megmenteni az életét, Patel szerint a műtét utáni reggelen már azt kérdezte tőle, hogy mikor mehet haza.

Egy riport a május 11-i esetről:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!