Rosszul lett a pilóta, az utas rakott le egy kisgépet Floridában

2022. május 11. – 18:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy pilótatapasztalattal egyáltalán nem rendelkező utas szállt le egy utasszállító kisgéppel Floridában, miután annak vezetője menet közben rosszul lett – írja a Sky News.

A Cessna 208 típusú repülőgép utasa azután hívta a légi irányítást, hogy elmondása szerint a pilóta összefüggéstelenül kezdett el beszélni egy közelebbről meg nem nevezett egészségügyi probléma után.

Rögtön elmondta, hogy fogalma sincs, hogyan kell irányítani a gépet, még azt sem tudta megmondani, pontosan hol repül éppen. Az egyébként repülésoktatóként is dolgozó légi irányító azonban végigvezette a landolás folyamatán, és a gép végül sikeresen leszállt a Palm Beach Nemzetközi Repülőtéren.

Az irányítótorony és a gép közötti beszélgetést a közelben lévő más gépek személyzete is hallotta, és arról is nyilvánosságra kerültek részletek, hogy ők hogyan reagáltak a történtekre: nagyrészt a hitetlenkedés és a repülőt tapasztalat nélkül lerakó utas iránti elismerés váltakozott a megszólalásaikban.

A helyi hatóságok közlése szerint az eset után egy embert kórházba szállítottak,. Részleteket nem közöltek, de feltelhetően a rosszul lett pilótáról van szó.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass