Rosszul lett a pilóta, az utas rakott le egy kisgépet Floridában

2022. május 11. – 18:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy pilótatapasztalattal egyáltalán nem rendelkező utas szállt le egy utasszállító kisgéppel Floridában, miután annak vezetője menet közben rosszul lett – írja a Sky News.

A Cessna 208 típusú repülőgép utasa azután hívta a légi irányítást, hogy elmondása szerint a pilóta összefüggéstelenül kezdett el beszélni egy közelebbről meg nem nevezett egészségügyi probléma után.

Rögtön elmondta, hogy fogalma sincs, hogyan kell irányítani a gépet, még azt sem tudta megmondani, pontosan hol repül éppen. Az egyébként repülésoktatóként is dolgozó légi irányító azonban végigvezette a landolás folyamatán, és a gép végül sikeresen leszállt a Palm Beach Nemzetközi Repülőtéren.

Az irányítótorony és a gép közötti beszélgetést a közelben lévő más gépek személyzete is hallotta, és arról is nyilvánosságra kerültek részletek, hogy ők hogyan reagáltak a történtekre: nagyrészt a hitetlenkedés és a repülőt tapasztalat nélkül lerakó utas iránti elismerés váltakozott a megszólalásaikban.

A helyi hatóságok közlése szerint az eset után egy embert kórházba szállítottak,. Részleteket nem közöltek, de feltelhetően a rosszul lett pilótáról van szó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!