Mozgásszervi problémái ellenére mégis megjelent az egyik platinajubileumi rendezvényen II. Erzsébet

2022. május 16. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

II. Erzsébet mégis megjelent vasárnap este egy, a platinajubileumi ünnepségsorozat részeként megrendezett, szabadtéri lovas rendezvényen, írja a BBC.

A 96 éves királynő hónapok óta mozgásszervi problémákkal küzd, illetve február végén a koronavírust is elkapta, így az elmúlt hónapokban számos nyilvános szereplését le kellett mondania, többek között a parlamenti ülésszak megnyitóján sem ő mondott beszédet, hanem a fia, Károly herceg. A brit bulvárlapok szerint ennek az lehet az oka, hogy a királynő egyre gyakrabban kénytelen kerekesszékkel közlekedni, azt viszont nem szeretné, hogy a nyilvánosság így lássa őt.

II. Erzsébet érkezik a vasárnap esti rendezvényre Fotó: Steve Parsons / POOl / AFP
II. Erzsébet érkezik a vasárnap esti rendezvényre Fotó: Steve Parsons / POOl / AFP

A vasárnap esti műsorra bottal a kezében érkezett, többperces ováció és vastaps fogadta a nyilvánosság előtt egyre ritkábban mutatkozó uralkodót. A nagyszabású rendezvény a „monarchia előtti személyes tisztelgésként” mutatta be a brit birodalom történelmének fontosabb eseményeit ötszáz ló és mintegy ezer fellépő segítségével. Fellépett többek között Helen Mirren színésznő, Katherine Jenkins walesi operaénekesnő, valamiért Tom Cruise is, akinek ugyan nem sok köze van a brit monarchiához, de több számot is ő konferált fel.

II. Erzsébetet 1953. június 2-án koronázták meg, trónra lépésének 70. évfordulóját június 2. és 5. között, egy négynapos hosszú hétvégén ünnepelik majd meg, de a programsorozat már múlt hét csütörtökön kezdetét vette. A királyi udvarból néhány hete kiszivárgott, hogy elképzelhető, hogy a királynőnek ki kell majd hagynia a platinajubileumi ünnepségének egyes eseményeit, ezért csak a rendezvények napján fogják megerősíteni a királynő részvételét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!