Az éjszaka leforgása alatt 140 ukrán célpontra mértek csapást az orosz erők Oroszország szerint

2022. május 15. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz szárazföldi erők rakétaerői és tüzérségi egységei az éjszaka folyamán mintegy 140 ukrán célpontra mértek csapást – jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője, írja az MTI.

Konasenkov szerint az orosz támadások hat harcálláspont mellett 150, az orosz kommunikáció szerinti „nacionalistát” semmisítettek meg. Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők az orosz propagandában „különleges hadműveletnek” nevezett háború kezdete óta 165 repülőgépet, 125 helikoptert, 879 drónt, 306 légvédelmi rakétarendszert, 3098 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 381 rakétasorozatvetőt, 1525 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2934 speciális katonai járművet veszítettek.

Pár napja került ki az első videófelvétel arról, hogy orosz katonák fegyvertelen civileket lőnek hátba, ennek ellenére Mihail Mizincev, a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője ismét azzal vádolta meg az ukrán erőket, hogy „pajzsként használják a civileket”.

Emellett börtönlázadás szításával vádolta meg az Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SZBU) vasárnap a TASZSZ-nak nyilatkozva Kirill Sztremouszov, az orosz ellenőrzés alá került Herszon megye helyettes vezetője. Sztremouszov szerint a „provokáció” során az őrök az SZBU felbujtására kiengedték az őrizeteseket celláikból, de a lázadást az oroszok megakadályozták. Az incidens során egy őrizetes, aki szökni próbált, életét vesztette, és a személyzet „fele” is szétszéledt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!