Tengeri akna miatt figyelmeztették az odesszai lakosokat

2022. május 14. – 21:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az odesszai városvezetés figyelmeztette a lakosokat, hogy egy tengeri akna került a part közelébe. Mivel több tíz méterre van, közvetlen veszélyt nem jelent, de a városvezetés szerint ez is jelzi, hogy milyen kockázatok merülnek fel a part közelében. A tengeri aknát hamarosan hatástalanítani fogják.

Az orosz hadihajók elvágták Ukrajna kikötőit a Fekete-tengertől, és Odessza és környéke ellen is rendszeresen hajtanak végre rakétacsapásokat. Május 9-én két hotelt és egy bevásárlóközpontot is találat ért az odesszai régióban.

A bevásárlóközpontot ért rakétacsapás után kutatják át a romokat Odesszában 2022. május 10-én – Fotó: Oleksandr Gimanov / AFP
A bevásárlóközpontot ért rakétacsapás után kutatják át a romokat Odesszában 2022. május 10-én – Fotó: Oleksandr Gimanov / AFP

Az egyik, a Grand Pettine hotel igazgatója Szergej Demidov odesszai üzletember, aki régen tagja volt az oroszbarát Régiók Pártjának, mostanra azonban már nem szívesen emlékszik vissza arra az időszakra. A CNN-nek arról beszélt, hogy a hotelben korábban számos orosz politikus, ismert ember, tudós megszállt. „Úgy tűnik, akik a rakétákat célra irányítják, egyáltalán nem értik, hova küldik ezeket” – mondta, szerinte a rakétacsapás miatt legalább egy évig nem tudnak kinyitni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!