Meglepetés: Oroszországban nem örülnek a finnek NATO-csatlakozási szándékának

2022. május 12. – 16:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC közölt egy rövid gyűjtést arról, hogyan csapódott le az orosz médiában Finnország várható NATO-csatlakozása. A nap folyamán már több hivatalos orosz kormányszerv is kommentálta a helyzetet, az orosz külügy szerint például Oroszország „kénytelen lesz” megtorló lépésekkel válaszolni. Ebbe a narratívába simul bele az orosz média reakciója.

Az orosz köztévének számító Rosszija 1 adón a katonai hírszerzés egy nyugalmazott tisztje a „konfliktus eszkalálódásaként” értelmezte a szituációt, míg a műsor vezetője azt állította, a finnek és a svédek egyáltalán nem járnak jól a csatlakozással. Szerinte a fő haszonélvezője mindennek Amerika és Joe Biden, akinek a célja egy „új vasfüggöny kialakítása a Barents-tengertől a Fekete-tengerig”.

A „Release the Kraken” nevű oroszbarát Telegram-csatornán úgy látják, Finnország NATO-csatlakozása a Balti-térség militarizációjához és az észak-európai térség destabilizációjához vezet majd.

Az orosz médiában ennél keményebbeket is szoktak mondani, legutóbb például arról fantáziáltak, milyen egyszerű lenne nekik egyetlen atomrakétával elpusztítani Nagy-Britanniát.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!