A mariupoli ukrán ellenállók egyik parancsnoka Elon Muskot kéri, hogy mentse ki őket

2022. május 12. – 08:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közvetlenül Elon Muskhoz fordult egy Mariupolban szolgáló ukrán parancsnok, és arra kérte a világ leggazdagabb emberét, hogy avatkozzon be a városban rekedt katonák érdekében – írja a Guardian.

Serhij Volina, a 36. különálló tengerészgyalogos dandár parancsnoka azt mondta: csak azért csinált magának Twitter-fiókot, hogy kapcsolatba lépjen Muskkal.

„Azt mondják, hogy egy másik bolygóról jössz, hogy megtanítsd az embereket arra, hogy a lehetetlenben higgyenek. A bolygóink egymás mellett vannak, mert én ott élek, ahol szinte lehetetlen túlélni. Segíts nekünk eljutni Azovsztalból egy harmadik országba! Ki, ha nem te? Adj valami jelet” – tweetelt Volina Musknak. Emellett felszólította „a Föld bolygó minden emberét”, hogy segítsenek abban, hogy Musk lássa a posztját.

A hét elején az ukránok közölték, hogy több mint ezer katonájuk van még az Azovsztal acélgyár területén, közülük sokan sérültek. Az ENSZ és a Vöröskereszt által koordinált humanitárius misszió keretében nőket, gyerekeket és időseket evakuáltak az ostromlott területről.

A Musk tulajdonába kerülő Twitteren az ukrajnai háború óta robbanásszerűen megnőtt a felhasználók száma, és az emberek a közösségi média szolgáltatást használják tájékozódásra és segélykérésre.

Musk, akinek több mint 92 millió követője van, korábban arra használta a platformot, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt „párbajra” hívja ki Ukrajnával kapcsolatban.

A múlt hónapban Musk aktiválta Starlink műholdas szélessávú szolgáltatását Ukrajnában, ezzel biztosítva az internetet. Emellett olyan berendezéseket küldött, amelyek segítik a kommunikációt a katonai támadások által sújtott területeken.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!