A brit védelmi minisztérium szerint az oroszok nem tudják rendesen elfoglalni azokat az ukrán városokat, ahol ellenállásba ütköztek

2022. május 12. – 08:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erők Harkiv régióból való kivonása hallgatólagos elismerése annak, hogy az orosz csapatok képtelenek elfoglalni azokat a kulcsfontosságú ukrán városokat, ahol előzőleg csak kevés lakossági ellenállásra számítottak – közölte az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma legújabb hírszerzési közleményében.

Az ukrán erők folytatják a város északi részének támadását. Több kisvárost és falut is visszafoglaltak az orosz határ közelében. A Harkiv területén lévő orosz egységek viszont sebezhetővé váltak, miután Moszkva a donbászi műveleteket kezeli prioritásként.

Annak ellenére, hogy a konfliktus kezdeti szakaszában sikerült bekeríteni Harkiv régiót, a jelentések szerint Oroszország kivonta egységeit a térségből, hogy rendezze sorait – áll a jelentésben.

A britek szerint az orosz csapatok valószínűleg a Sziverszkij-Donyec folyó keleti partjához vonulnak, és védőfalként állnak majd fel, hogy megvédjék Oroszország fő haderejének nyugati szárnyát és az utánpótlási útvonalakat – folytatta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!