Megérkezett az orosz külügyminisztériumba a bekéretett lengyel nagykövet

2022. május 11. – 15:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett az orosz külügyminisztériumba John Sullivan, az Egyesült Államok oroszországi nagykövete és Krzysztof Krajewski lengyel nagykövet, jelentette a Ria orosz állami hírügynökség a Guardian szerint.

Krajewskit azután hívták be a külügyminisztériumba, hogy hétfőn háborúellenes tüntetők vörös folyadékkal öntötték le Szergej Andrejev lengyelországi orosz nagykövetet egy varsói koszorúzási ünnepségen.

A lengyel külügyminiszter, Zbigniew Rau korábban elmondta, hogy a lengyel hatóságok figyelmeztették előre Andrejevet, hogy a temetőben való részvétel kockázatos.

„A történtek azonban semmilyen módon nem változtatnak azon az álláspontunkon, hogy a külföldi országok diplomáciai képviselőit megilleti a védelem... függetlenül attól, hogy mennyire érezzük szükségét annak, hogy ne értsünk egyet annak a kormánynak a politikájával, amelyet a diplomata képvisel.”

Oroszország nem tervezi a varsói nagykövetségének bezárását, „hacsak a lengyel hatóságok nem teszik lehetetlenné a működését” – mondták a Reutersnek a nagykövetség képviselői.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!