Zelenszkij megköszönte az eddigi szlovák fegyverszállítmányokat, még több repülőgépet és helikoptert kért

2022. május 10. – 22:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden a pozsonyi parlamentben mondott videókonferenciás beszédet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Köszönetet mondott Szlovákiának az eddigi segítségnyújtásért, és további fegyvereket, konkrétan repülőgépeket és helikoptereket kért a szlovák kormánytól.

„A fegyver az elsődleges és fő eszköz arra, hogy legyőzzük őket. Az ukránok mindig emlékezni fognak, hogy Szlovákia azt adta, amire igazán szükségünk volt, és van lehetőség arra, hogy ezt folytassuk. Repülőkről és helikopterekről beszélek” – mondta Zelenszkij.

„Továbbra is megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy Ukrajna győztesként, Oroszország pedig legyőzöttként kerüljön ki ebből a háborúból” – jelentette ki Eduard Heger szlovák kormányfő Zelenszkij beszédére reagálva. A szlovák parlament kedden elfogadott egy határozatot, amely elítélte Oroszország, Vladimir Putyin orosz elnök és az orosz fegyveres erők Ukrajna elleni cselekedeteit. Ebben a dokumentumban „ok nélküli katonai agressziónak” illetve „háborús bűntettnek” minősítették az orosz hadsereg műveleteit.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!