Megölte magát a rabjával megszökött amerikai börtönőr

2022. május 10. – 06:48

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Vicky White (58), aki megszöktette egy gyilkosság gyanúsítottját egy alabamai börtönből, közölte a rendőrség. A női börtönőr a jelentések szerint lelőtte magát, amikor párjával együtt elkapta őket a rendőrség Indianában, írja a BBC.

A fogvatartott, Casey White és a javítótiszt, Vicki White – Forrás: Lauderdale County Sheriff's Office
A fogvatartott, Casey White és a javítótiszt, Vicki White – Forrás: Lauderdale County Sheriff's Office

Rick Singleton Lauderdale megyei seriff arról számolt be, hogy a pár kocsija az Indiana állambeli Evansville-ben folytatott rendőri üldözés közben karambolozott, majd Casey White megadta magát.

A páros április 29-én tűnt el egy Lauderdale megyei börtönből, a gyanú szerint érzelmi kapcsolatban álltak egymással.

Mint írtuk, a rabot és a javítótisztet utoljára április végén látták az alabamai Lauderdale megyei seriff irodájában, ahonnan elvileg egy kivizsgálásra, a mentális állapot megfigyelésére indultak.

Utólag azonban gyanús, hogy a vizsgálat nem volt előjegyezve, és egy veszélyes gyilkost jellemzően nem egyetlen kísérő visz el egy ilyen vizsgálatra. Vicki White régi motoros a szakmájában, többször volt az őrsön az év dolgozója.

A 38 éves Casey White-ot 2020 szeptemberében vádolták meg az 58 éves Connie Ridgeway meggyilkolásával. White akkor már 75 éves börtönbüntetését töltötte egy sor erőszakos bűncselekmény miatt. Először bevallotta a gyilkosságot, de később beszámíthatatlanságra hivatkozva ártatlannak vallotta magát. A börtönben várta a tárgyalást, amikor eltűnt. Ha gyilkosságért is elítélik, kivégzésre számíthat, ezért a hatóságok kiemelték, „nincs vesztenivalója”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!