Szökés Alabamában: a rab és a vele együtt eltűnt börtönőr között „különleges kapcsolat” volt

2022. május 4. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai rendőrség péntek óta nagy erőkkel keresi azt a szökött rabot, akivel együtt az egyik börtönőr is eltűnt. Bár a jelek már akkor is összejátszásra utaltak, a nyomozók először kételkedtek benne, a börtönőr ugyanis példás munkaerő volt, többször az év dolgozójának is megválasztották. A nyomozás során azonban egyre több bizonyíték kerül elő arról, hogy a szökést együtt tervelték ki és hajtották végre – írja a BBC.

A fogvatartott, Casey White és a javítótiszt, Vicki White – Forrás: Lauderdale County Sheriff's Office
A fogvatartott, Casey White és a javítótiszt, Vicki White – Forrás: Lauderdale County Sheriff's Office

A nyomozók azt az információt kapták a Lauderdale megyei börtön fogvatartottjaitól, hogy Casey White fogvatartott és Vicki White javítótiszt (akik a névegyezés ellenére nem rokonok) között „különleges kapcsolat” volt. Ezt később több más forrás és bizonyíték is alátámasztotta. Arról, hogy szerelmi kapcsolatban álltak-e egymással, a rendőrök nem adtak tájékoztatást.

Mint kiderült, Vicki White az eltűnés előtt nem sokkal eladta otthonát, és arról beszélt kollégáinak, hogy több időt szeretne a parton tölteni. A szökés napja lett volna az utolsó munkanapja.

Péntek reggel azzal az ürüggyel indult el a rabbal, hogy mentálhigiéniás kivizsgálásra viszi. Utólag derült ki, hogy semmilyen vizsgálat nem volt előjegyezve arra a napra, ahogy az is furcsa, hogy egy elítéltet egyetlen őr kísérjen el. A járművet, amivel elhagyták a börtönt, nem sokkal később egy bevásárlóközpont parkolójában találták meg.

A 38 éves Casey White-ot 2020 szeptemberében vádolták meg az 58 éves Connie Ridgeway meggyilkolásával. White akkor már 75 éves börtönbüntetését töltötte egy sor erőszakos bűncselekmény miatt. Először bevallotta a gyilkosságot, de később beszámíthatatlanságra hivatkozva ártatlannak vallotta magát. A börtönben várta a tárgyalást, amikor eltűnt. Ha gyilkosságért is elítélik, kivégzésre számíthat, ezért a hatóságok kiemelték, „nincs vesztenivalója”.

A hatóságok rendkívül veszélyes, fegyveres szökevénynek tekintik őket. Az US Marshals Service tízezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki megfelelő információval segíti a hatóságokat Casey White és Vicki White hollétével kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!