Hajsza Alabamában: megszökött a gyilkos, de vele együtt eltűnt a börtönőr is

2022. május 2. – 14:34

Hajsza Alabamában: megszökött a gyilkos, de vele együtt eltűnt a börtönőr is
A szökés előtti utolsó kamerafelvétel Casey White-ról – Fotó: Lauderdale County Sheriff's Office

Másolás

Vágólapra másolva

A rejtélyes esetben vizsgálatra indult a fogoly és a javítótiszt, de a vizsgálat nem volt előjegyezve.

Az amerikai rendőrség nagy erőkkel keres egy szökött rabot, akit gyilkossággal vádolnak, és egy őrt, aki vele együtt tűnt el. Casey White, a fogvatartott gyilkos és Vicki White javítótiszt a névegyezés ellenére nem rokonok.

Az eset rendkívül furcsa, mert a rabot és a javítótisztet utoljára péntek reggel látták az alabamai Lauderdale megyei seriff irodájában, ahonnan elvileg egy kivizsgálásra, a mentális állapot megfigyelésére indultak – írja az esetről beszámoló cikkében a BBC.

Utólag azonban gyanús, hogy a vizsgálat nem volt előjegyezve, és egy veszélyes gyilkost jellemzően nem egyetlen kísérő visz el egy ilyen vizsgálatra. Mindez valamiféle összejátszásra utal, ugyanakkor Vicki White régi motoros a szakmájában, többször volt az őrsön az év dolgozója.

Casey White, a fogvatartott gyilkos és Vicki White javítótiszt – Fotó: Lauderdale County Sheriff's Office
Casey White, a fogvatartott gyilkos és Vicki White javítótiszt – Fotó: Lauderdale County Sheriff's Office

A hatóságok mindenesetre több opciót is nyitva hagytak, azt is vizsgálják, hogy a javítótiszt segített-e a rabnak megszökni, de azt is, hogy a rab esetleg bántotta, vagy túszul ejtette.

A hatóságok szerint Casey White eleve rendkívül veszélyes rab volt, de most már vélhetően hozzáférhetett a tiszti fegyveréhez is.

Rick Singleton seriff azt nyilatkozta, hogy

a börtönőr és a fogvatartott azután hagyták el az épületet, hogy a javítótiszt közölte, a bíróság épületébe kell menniük mentálhigiénés értékelésre. Nem sokkal később azonban már megtalálták a járművüket egy bevásárlóközpont parkolójában.

A rendőrök ekkor felfedezték, hogy a fogoly nem érkezett vissza a cellájába, és senki sem tudta elérni a rendőrtisztet sem. Az US Marshals Service immár10 ezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki megfelelő információval segít Casey White és Vicki White tartózkodási helyéről.

Singleton seriff elmondta, hogy a javítótiszt 25 éve dolgozik az osztályon, feladatai közé tartozik a bírósági szállítások megszervezése. Mint mondta, szilárd bizonyítékot szeretne, mielőtt megvádolná a kollégáját bármiféle helytelen cselekedettel.

Casey White büntetett előéletű, már egy sor bűncselekményért ült, a jelenleg a 38 éves bűnöző egy általa már bevallott gyilkosság tárgyalására várt a Lauderdale megyei börtönben várt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!