A dnyeszter menti szakadárok robbanást jelentettek

2022. május 7. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanásról számoltak be az oroszbarát szakadár Dnyeszter Menti Köztársaság képviselói – közölte a Ria Novosztyi. A robbanás az ukrán határ közelében, Voronokvo faluban történt.

Korábban a hivatalosan Moldovához tartozó, de 29 éve orosz támogatással önállóan létező szakadárállam központjában, Tiraszpolban volt robbanás a helyi hírszerzés épületénél. A robbanások eredetéről semmit sem tudni, az orosz fél szerint ukrán provokáció, Ukrajna szerint orosz titkosszolgálati akcióról van szó. Ukrajna és Moldova is tart attól, hogy a szakadárállam is részesévé válik az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborúnak. A Dnyeszter Menti Köztársaságban 20 ezer tonnányi, a Szovjetunió felbomlásának idejéből származó lőszer és robbanóanyag van raktáron, hivatalosan 1700 orosz katona állomásozik ott békefenntartóként.

Az orosz fél lényegében nem tagadja, hogy Ukrajnát teljes egészében el akarja zárni a Fekete-tengertől, és Odessza megszerzésével közvetlen kapcsolatot alakítana ki a moldovai szakadárállammal.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!