Ha kifogyunk az élelemből, majd fogunk madarakat, mondja az Azovsztal erőmű bunkerében rekedt ukrán parancsnokhelyettes

2022. május 3. – 06:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mariupolban található Azovsztal acélgyárban menedéket kereső civilek és ukrán katonák „megállás nélküli” bombázással néznek szembe, miközben fogytán vannak az alapvető készleteik, az ukrán hatóságok pedig versenyt futnak az idővel és az oroszokkal a bent levők kimentéséért. Erről az üzemben megbúvó Azov ezred egyik parancsnokhelyettese, Szvjatoszlav Palamar beszélt a CNN-nek.

„A csapások (megállás nélkül) folynak, tüzérség, légi bombázás és sorozatvető is volt. Az üzemben még mindig vannak civilek, az ellenség mégis folytatja ezt a bombázást” – mondta. Az élelmiszerkészletre térve elmondta: „Nem tudom biztosan megmondani, hogy hány napra elegendő maradt, de biztosíthatom önöket, hogy spórolunk vele – nagyon félünk víz, élelmiszer és különösen lőszer nélkül.” Hozzátette, hogy az ezred megosztja a civilekkel, amijük van.

„Ha (a legrosszabb) bekövetkezik, és elfogy az élelmünk, madarat fogunk fogni, és mindent megteszünk, csak hogy kitartsunk”

– mondta.

Szvjatoszlav Palamar – Fotó: CNN
Szvjatoszlav Palamar – Fotó: CNN

Vasárnap mintegy 100 civilt evakuáltak az erőműből, de a hétfőre tervezett további evakuálásra nem került sor. Eközben a hangulat odabent borús, az ezred kevés víz- és élelmiszerkészletről számolt be.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!