Veszélyben a sajtószabadság: a The Economist kisfilmben mutatja be a Telex történetét

2022. május 03. – 16:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sajtószabadság világnapja alkalmából a The Economist cikkében és kisfilmjében több olyan újságot mutatott be, amik hosszú ideje nagyon nehéz körülmények között próbálnak talpon maradni, köztük a Telexet is. A cikkben szó esett az ukrán Kyiv Independentről, a Hong Kong Free Pressről, a szintén hongkongi Apple Daily bezárásáról, a meggyilkolt máltai újságírónőről, Kínáról és az orosz Novaya Gazetáról is.

A kisfilmet alább tudják megnézni, a magyar sajtóhelyzetről és a Telexről a harmadik rész szól, onnan is indítjuk a videót.

Magyarország egyébként a 85. helyen áll a Riporterek Határok Nélkül (Reporters Sans Frontières – RSF) legfrissebb sajtószabadságról szóló jelentésében.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom