Kegyetlenséggel vádolja Putyint az USA, Hruscsov dédunokája szerint a rakétaválság alatt sem voltak ilyen fenyegetőek a kilátások

2022. április 30. – 07:47

frissítve

Kegyetlenséggel vádolja Putyint az USA, Hruscsov dédunokája szerint a rakétaválság alatt sem voltak ilyen fenyegetőek a kilátások
Munkások takarítják az ukrajnai egy rakétatámadásban lerombolt lakóház környékét Kijevben, április 29-én – Fotó: Maxim Marusenko / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva
  • Lavrov szerint soha nem szabad atomháborút indítani, de leállt a nukleáris stabilitás fenntartását célzó párbeszéd az USA és Oroszország között.
  • A Pentagon sajtótitkára kegyetlenséggel, elvetemültséggel vádolja Vlagyimir Putyint.
  • A keleti frontra korábban a távol-keleten állomásozó, friss orosz csapatok érkeznek, de az ukrán vezetés szerint egyelőre tartja magát az ukrán hadsereg.
  • Az Azovsztal acélgyár bunkerrendszerében ragadt civilek és katonák helyzete már kritikus. Szombat este azonban több civilt is kimenekítettek a gyár területéről.
  • Meghalt egy 14 éves bajnok sportoló Mariupol ostromában, és megvan a háború első amerikai áldozata is.
  • Kijev szerint az oroszok még erősebb akciókra készülnek a keleti offenzívában.

Egy 14 éves lány, aki aranyérmet szerzett az ukrán nemzeti súlyemelő bajnokságon, életét vesztette Mariupolban az orosz támadások során – közölte a város tanácsa Telegramon.

Alina Peregudova – Fotó: Ukrajna sportminisztériuma
Alina Peregudova – Fotó: Ukrajna sportminisztériuma

Alina Peregudova az ukrán válogatott tagja volt és arra törekedett, hogy hazáját a legmagasabb szinteken képviselje, írták. „Megjött az »orosz béke«, amely megszabadította őt ettől a jövőtől”. A támadásban a fiatal atléta édesanyja is életét vesztette.

Ukrajna sportminisztériuma közölte: „Nehéz szavakat találni, hogy kifejezzük mély részvétünket mindazok számára, akik ismerték”.

(BBC)

A háború elől 2022. április 29-én 620 ember, köztük 255 gyermek érkezett a magyar fővárosba vonattal – közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!