Elutasította a bíró Ghislaine Maxwell utolsó kérelmét is, 65 év börtönre ítélhetik júniusban

2022. április 30. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Nem helyezi hatályon kívül a szexkereskedelemre vonatkozó ítéletet és elutasította az újratárgyalásra vonatkozó kérelmet is pénteken Alison Nathan, a Ghislaine Maxwell-ügy bírája, írja a The Independent. A bíró szerint a Jeffrey Epstein egykori szeretőjének ügyében manhattani szövetségi bíróságon tartott tárgyalásán bemutatott tanúvallomások és bizonyítékok alátámasztják a bűnösséget megállapító ítélet három pontját.

Maxwell ügyvédei még januárban nyújtottak be kérvényt az eljárás újraindítására, arra hivatkozva, hogy az ügyvédek arra hivatkoztak, hogy a december 29-i bírósági döntés után az egyik esküdtről kiderült, hogy gyermekkorában szexuális erőszak áldozata volt, márpedig az ügy jellege miatt ez befolyásolhatta az ítélethozatalban.

Jeffrey Epstein egykori szeretőjét, barátját, üzlettársát decemberben három hétig tartó tárgyalás után hat vádpontból ötben találták bűnösnek. Ghislaine Maxwellt azzal vádolták, hogy 1994 és 2004 között négy kiskorú lányt szervezett be abból a célból, hogy a milliárdos szexuálisan tudja őket bántalmazni. A per következő etapja az lesz, amikor a bíró megállapítja majd, hogy a most 60 éves Maxwell pontosan mekkora börtönbüntetést kapjon, ami akár 65 évnyi is lehet.

Ahogyan arról korábbi cikkünkben írtunk, Maxwell ellen összesen hat vádpontot hoztak fel:

  1. Összeesküvés kiskorúak utazásra csábítására, hogy azok illegális szexuális cselekményekben vegyenek részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  2. Összeesküvés kiskorú – a Jane álnéven valló áldozat – utazásra csábítására, hogy illegális szexuális cselekményekben vegyen részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  3. Összeesküvés kiskorúak szállítására, hogy azok illegális szexuális cselekményekben vegyenek részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  4. Kiskorú – a Jane álnéven valló áldozat – szállítása, hogy illegális szexuális cselekményekben vegyen részt. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 10 év.
  5. Összeesküvés kiskorúak szexuális célú kereskedelmére. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 5 év.
  6. Kiskorú – a Carolyn néven valló áldozat – szexuális célú kereskedelme. Maximálisan kiszabható börtönbüntetés: 40 év.

Az esküdtek végül a második vádponton kívül mindegyikben bűnösnek találták Maxwellt.

A vád központi eleme négy olyan nő megszólaltatása volt, akik egyöntetűen azt állították, hogy Maxwell elősegítette az abúzusokat, és néha részt is vett bennük. Hárman közülük álnéven tettek vallomást, ám Annie Farmer teljes nevével vállalta az általa elmondottakat.

Közös pont volt a vallomásokban Maxwell központi szerepének kihangsúlyozása a szexuális visszaélések során.

Eszerint néha fizikailag, például idővel szexuális töltetűvé váló masszázsokkal, gyakrabban bátorító szavakkal teremtett Maxwell egy olyan közeget, ahol a fiatal lányok normálisabbnak találhatták a történéseket.

Nemegyszer egészen megrázó részletek hangoztak el az áldozatoktól: a Kate álnéven valló brit nő például arról beszélt, hogy 18 éves korában Maxwell iskolás lánynak öltöztette fel, és úgy vitte Epstein elé, aki később szexuális aktust létesített vele. Jane pedig azt állította, 14 évesen ismerte meg Epsteinéket, akik aztán éveken keresztül többször is abuzálták. Az egyik ilyen esemény során Maxwell elmagyarázta neki, „milyen masszírozást szeret Epstein”, miközben mindhárman a férfi masszázshoz használt szobájában tartózkodtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!