Boris Johnson elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy brit konzervatív képviselő pornót nézett a parlamentben

2022. április 29. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pornót nézett egy tory képviselő a telefonján az alsóházi ülésteremben a brit parlamentben, a konzervatív párt vizsgálatot indított az ügyben. A Sky News információi szerint ketten is jelezték Chris Heaton-Harris frakcióvezetőnek, hogy tanúi voltak az esetnek. Úgy tudni, 50-60 képviselő ült a teremben, amikor az incidens történt.

Frissítés 22:27: Neil Parish konzervatív képviselőről van szó, aki pénteken a parlamenti normákért felelős biztoshoz fordult, néhány nappal azután, hogy két tory képviselőnő azt állította, tanúi voltak annak, hogy pornográf felvételt nézett a mobiltelefonján az alsóházi ülésteremben és az egyik bizottsági ülésen – írja a Sky News.

A képviselő azzal védekezik, hogy csak véletlenül nyitotta meg a pornót tartalmazó fájlt, de kész lemondani a mandátumáról, ha a vizsgálat végül bűnösnek találja.

A Tory Párt mindenesetre pénteken felfüggesztette Parish mandátumát a vizsgálat eredményéig. A Tiverton és Honiton választókerület képviselője azt mondta, teljes mértékben eleget tesz a vizsgálatnak, valamint bocsánatot is kért tettéért.

A Reuters cikke szerint a vádak a konzervatív parlamenti képviselők kedd esti találkozóján merültek fel, ahol női képviselők számoltak be arról, hogy milyen szexuális zaklatásnak vannak kitéve a munkájuk során.

Boris Johnson is megszólalt az ügyben.

„Nyilvánvalóan elfogadhatatlan, hogy bárki ilyesmit csináljon a munkahelyén. Ugyanez lenne a helyzet bármilyen más munkahelyen esetében is”

– fogalmazott a brit miniszterelnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!