A BBC arról ír, hogy Magyarországon Oroszországhoz hasonlóan korlátozzák az információkat

2022. április 27. – 15:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt az információ korlátozott, akárcsak Oroszországban. Megkérdezik tőlünk, hogy polgárháború folyik-e, és hogy Oroszország békefenntartó műveletet hajtott-e végre Ukrajnában. Megdöbbentünk, hogyan hihetnek el ilyesmit?”

– ezt nyilatkozta a BBC-nek Polina, aki a 13 éves lányával menekült Ukrajnából Magyarországra. Az ukrán nő azt mondta, azért Magyarország felé vették az irányt, mert tartottak attól, hogy Lengyelországban nagyobb a zsúfoltság, hiszen az az ország ötször annyi ukrán menekültet fogadott, mint hazánk. Polina azt tapasztalta, hogy a legtöbb magyar hisz neki, amikor elmondja, mi történik a valóságban Ukrajnában, de érték már atrocitások is.

Ahogy arról ebben a cikkünkben beszámoltunk, egy márciusi közvélemény-kutatás szerint a magyar lakosság 64 százaléka tartotta agressziónak az oroszok Ukrajna elleni támadását. Ekkor a Fidesz szavazóinak kevesebb mint fele (44 százaléka) tartotta egyértelműen agressziónak a hazánkkal szomszédos állam lerohanását, a negyedük az ukránokat hibáztatta, egyharmaduk pedig nem mert véleményt mondani a történtekről.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!