Amerikai védelmi miniszter: Az ukránok azt gondolják, hogy nyerhetnek, és mindenki más is így látja

2022. április 26. – 18:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter is tartott egy sajtótájékoztatót a Ramstein légi támaszponton tartott tárgyalás után. A BBC szerint 40 ország miniszterei és katonai vezetői gyűltek össze Németországban, hogy Ukrajna támogatásáról tárgyaljanak.

Austin szerint az USA mindent megtesz, hogy Ukrajnát győzelemre segítsék. Úgy látja, hogy az ukránok teljesen meg vannak győződve arról, hogy nyerni fognak, és szerinte így van ezzel mindenki más is.

Lloyd Austin – Fotó: Boris Roessler / DPA / AFP
Lloyd Austin – Fotó: Boris Roessler / DPA / AFP

Nem gondolja, hogy az atomfegyverekkel való fenyegetőzés elősegíti a tárgyalásokat, sőt, úgy látja, hogy Putyin tudja csak eldönteni, hogy vége legyen-e a háborúnak. A találkozó egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a németek légvédelmi harckocsikat ajánlottak fel Ukrajna számára.

Tagadta, hogy az orosz–ukrán konfliktus valójában egy amerikai–orosz proxy háború lenne. Szerinte ez egyértelműen az ukránok harca, de a szövetségesei besegítenek, hogy győzelemre segítsék a lerohant országot. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nemrég fogalmazott úgy, hogy a NATO lényegében háborúban áll Oroszországgal.

Ha minden jól megy, a jövőben havonta tartanak majd ilyen találkozókat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!