119 évesen meghalt a világ legidősebb embere

2022. április 25. – 19:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt 119 évesen az a japán nő, akit a világ legidősebb emberének tartanak, a japán NHK közszolgálati televízió hétfőn számolt be Tanaka Kane haláláról. Az asszony 1903. január 2-án, egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt született. Tanakát a Guinness-világrekordok 2019-ben, 116 évesen ismerte el a világ legidősebb emberének. Minden idők leghosszabb életkorú japánja akkor lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort.

Nyolc testvére volt, ő hetedikként született. 19 évesen ment férjhez. Amikor férje és legidősebb fia elment a második kínai-japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa családját. A nő Fukuoka város egy kórházában, magas életkora miatt hunyt el április 19-én az NHK adása szerint.

Fotó: Kyodo / Reuters
Fotó: Kyodo / Reuters

Úgy volt, hogy 2021-ben, 118 évesen még részt vett a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpiai játékok felvezetésében, ő is vitte volt az olimpiai fáklyát, ám nem sokkal az esemény előtt a járvány miatti félelmében inkább visszalépett.

Tanaka halálát hétfőn honlapján bejelentve a Guinness World Records közölte, hogy „a legidősebb élő ember és a legidősebb élő ember (nő) címeket jelenleg vizsgálják”, és hogy további részleteket a megfelelő időben jelentenek be.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!