Egy hűtőre ragasztott cetli vezette el a rendőröket a New York-i magyar nő megölésével gyanúsított férfihoz

2022. április 22. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

„Szerezzetek egy új karbantartót” – ez az üzenet volt kiragasztva a családi hűtőre a New Yorkban meggyilkolt magyar nő Forest Hills-i házában, mondta az üggyel foglalkozó New York-i rendőrfelügyelő a Daily Beastnek. Az 51 éves, kétgyermekes G. Orsolyát közel 60 késszúrással és tompa tárgy okozta sérülésekkel ölték meg a múlt héten Forest Hillsben. Holttestét szombat reggel találták meg egy gurulós hokitáskában Queensben, a nyílt utcán.

Az üggyel kapcsolatban csütörtökön gyanúsítottként vették őrizetbe a ház korábbi karbantartóját, a 44 éves David Bonolát, aki a rendőrség közlése szerint vallomásában beismerte, hogy 59-szer szúrta meg a nőt, majd a holttestét egy gurulós hokitáskába tuszkolta. Az egyelőre nem derült ki, hogy Bonolának van-e ügyvédje.

Az ügynek több furcsasága is van, ezeket ebben a cikkben részleteztük, köztük az is, hogy az elkövető elvonszolta a táskát az áldozat házától, annak ellenére, hogy valószínűleg tudta, térfigyelő kamera is rögzítheti, ahogy az végül meg is történt. Erre a kérdésre a férfi vallomása alapján az a válasz, hogy nem akarta, hogy a család a házban találjon rá a holttestre.

Az üzenet, ami nyomra vezetett

A nyomozást vezető rendőrfelügyelő szerint David Bonola már a nyomozás elején a rendőrök látókörének középpontjába került a hűtőre ragasztott üzenet alapján. A rendőrök először az áldozat Forest Hills-i otthonától nem messze, a Forest Parkban véres rongyokat találtak, amelyeket a gyilkos valószínűleg arra használt, hogy bekösse vele a kezeit. A park egy másik pontján egy narancssárga, szintén véres dzsekit találtak egy üreges fába gyömöszölve.

A gyanúsítotthoz úgy jutottak el, hogy megállítottak egy kukásautót, amelyben több véres ruhadarab között találtak egy munkáscsizmát is. Ezután megfigyelték a házát South Richmond Hillben, a Forest Park szegényebb, főleg munkások lakta részén, ami a tehetős Forest Hillstől távolabb esik.

Csütörtökön a rendőrök tovább figyelték a házat, majd a férfi egyszer csak szóba elegyedett a nyomozókkal, és megkérdezte tőlük, hogy őt keresik-e. A rendőrök azt válaszolták, hogy valamikor majd szeretnének vele beszélni, Bonola viszont azt válaszolta, hogy nagyon sok munkája van.

„És most?” – kérdezte később a nyomozó, Bonola beleegyezett, és a rendőrökkel együtt a 112. kerületi rendőrkapitányságra, ahol az amerikai filmekben csak a „the boxként” emlegetett kihallgatószobában kihallgatták.

Bonola a kihallgatás alatt igyekezett más férfiakra, más karbantartókra terelni a nyomozók figyelmét. Amikor a kezén található sérülésről kérdezték, azt válaszolta, hogy munka közben szerezte azt. Ezután a rendőrök megmutatták neki azt a fotót, amin a sérült keze látszik a gyilkosság után.

Az alagsorban veszekedtek

Bonola végül beismerő vallomást tett, elmondta a rendőröknek, hogy két éven át volt „se veled, se nélküled” viszonya G. Orsolyával. Azt is mondta, hogy feltűnt neki, hogy a nő más férfiakkal sms-ezett, ezért beszélni akart vele szombaton, nem sokkal éjfél után. Veszekedtek, majd lementek az alagsorba, mert a nő nem akarta, hogy felébresszék a 13 éves fiát, aki a ház legfelső emeletén aludt. Az áldozat férje a gyilkosság idején a nagyobbik fiúval éppen Oregon államban volt. Azért utaztak oda, hogy megnézzék maguknak a fiú továbbtanulása szempontjából szóba jöhető egyetemek kampuszait.

A felügyelő azt mondta, Bonola bevallotta, hogy kést ragadott a házban, és többször megszúrta a nőt. Elmondása szerint ezután a nő egyik fiának görgős hokitáskájába tuszkolta a nő testét, és azért vonszolta el a házból a táskát a park felé, mert nem akarta, hogy a család ott találjon rá.

A New York-i rendőrség korábban 3500 dollár, azaz körülbelül 1,2 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki G. Orsolya ügyében, akinek a holttestére szombat reggel talált rá egy kutyasétáltató Queensben. A gyilkosság péntekről szombatra virradó éjszaka, körülbelül 12 óra 40 perc körül történhetett.

Az 51 éves áldozat két gyerek, egy 17 és egy 13 éves fiú édesanyja volt, férjével négyesben éltek az előkelő, nyugodt városrészben, Tudor-stílusú házukban, amelynek értékét nagyjából 2 millió dollárra (közel 700 millió forint) becsülik. A férj egy lítiumion-akkumulátorokra specializálódott tanácsadó cég alapítója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!