Gyanúsítottként vették őrizetbe a ház korábbi karbantartóját a New Yorkban meggyilkolt magyar nő ügyében

2022. április 21. – 16:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön kora reggel őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a New Yorkban meggyilkolt magyar nő ügyében, írja a CBS News. A rendőrség szerint az 51 éves, kétgyermekes G. Orsolyát közel 60 késszúrással és tompa tárgy okozta sérülésekkel ölték meg a múlt héten Forest Hillsben. Holttestét szombat reggel találták meg egy görgős hokitáskában Queensben, a nyílt utcán.

A CBS News úgy tudja, hogy a gyanúsított a 44 éves David Bonola, aki korábban karbantartóként alkalmi munkákat végzett a házban, és ismerte a nőt. A büntetlen előéletű férfit emberöléssel és fegyver birtoklásával gyanúsítják. A New York-i rendőrség közlése szerint a férfi szombaton egy kórházban látták el, mert mindkét kezén sérülések voltak.

A New York Post úgy tudja: a rendőröket az áldozat házában hagyott véres csizma vezette nyomra. Az áldozat és a gyanúsított közeli kapcsolatban lehetett egymással. A 21 évvel ezelőtt Mexikóból az Egyesült Államokba bevándorolt férfi korábban a Facebookon többször kommentelt a magyar nő fotói alá, egy 2020. májusi fénykép alá például ezt írta: „szerelmes a szemed”. Rendőrségi források a CBS Newsnak is azt mondták: a gyanúsított szerelmi kapcsolatban állt a nővel, és hirtelen felindulásból elkövetett emberölés történhetett.

A New York Post arról is ír, hogy a magyar nő péntek este a barátaival megnézett egy előadást a Lincoln Centerben, majd egy bárba is beültek. Szemtanúk szerint a nő mintha arra számított volna, hogy találkozik valakivel, de az illető nem jelent meg.

Az 51 éves G. Orsolya két gyerek, egy 17 és egy 13 éves fiú édesanyja volt. Férjével négyesben éltek az előkelő, nyugodt városrészben, Tudor-stílusú házukban, amelynek értékét nagyjából 2 millió dollárra (közel 700 millió forint) becsülik. A férj egy lítiumion-akkumulátorokra specializálódott tanácsadó cég alapítója. A férj a gyilkosság idején a nagyobbik fiúval éppen Oregon államban volt. Azért utaztak oda, hogy megnézzék maguknak a fiú továbbtanulása szempontjából szóba jöhető egyetemek kampuszait.

Ebben a cikkben szedtük össze az ügy furcsaságait. A gyilkosság idején az áldozat 13 éves fia otthon volt, de nem hallott semmit. Érthetetlen, miért kellett elvinni a holttestet a háztól pár sarokra, miközben egy térfigyelő kamera is rögzítette az elkövetőt, ahogy vonszolja a táskát. A gyilkosság utáni órákban az áldozat férje, Howard Klein fenyegető üzenetet kapott a felesége telefonjáról. Az üzenetben ez állt: „A feleséged börtönbe juttatott néhány évvel ezelőtt. Visszatértem”. A szöveg arra is utalt, hogy a család többi tagja is sorra kerül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől