Mariupol védőit kérik az ukránok Putyin komájáért cserébe, az oroszok csak két brit hadifoglyot adnának

2022. április 18. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Videót tett közzé az Ukrán Biztonsági Szolgálat a Kreml barátjaként elhíresült politikusról, Viktor Medvedcsukról, akit néhány napja kaptak el az ukrán erők, miközben Transznyisztria felé menekült. A politikus arra kérte az orosz elnököt – és lányának keresztapját –, Vlagyimir Putyint, hogy kiszabadításáért cserébe engedje szabadon távozni az ukrán lakosságot és a csapatokat az ostrom alá vett Mariupolból, írja a Sky News.

Az orosz invázió kezdete óta közel 21 ezer civil halt meg a délkelet-ukrajnai kikötővárosban, ami napokkal a háború kitörése után került orosz blokád alá, védői azonban az ukrán kormány szerint a végsőkig kitartanának.

Percekkel a politikusról kiadott videó után azonban közzétettek egy felvételt az orosz állami televízióban, ahol két foglyul ejtett brit harcos kéri azt, hogy szabadon bocsátásukért cserébe engedjék el az ukránok Medvedcsukot:

Shaun Pinner és Aiden Aslin az ukrán idegenlégió tagjaiként harcoltak, azonban orosz hadifogságba kerültek, a felvételen pedig Boris Johnson brit kormányfőt kérik arra, hogy segítsen nekik kiszabadulni az ukránoknál fogvatartott oroszbarát politikusért cserébe.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!