Tömegek állnak sorban Kijevben, hogy megvegyék a Kígyó-sziget katonáiról készült bélyeget

2022. április 18. – 15:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú sorokban állnak az emberek, hogy megvegyék azt az emlékbélyeget, amin a Kígyó-szigeti ukrán fegyveresek előtt tiszteleg – írja a Guardian.

A kijevi központi postahivatal előtt a helyszínen lévők szerint hat órás sor áll, valószínűleg ez a bélyeg a legkeresettebb ukrán postai bélyeg.

A bélyeg így néz ki:

A népszerű bélyeg eredettörténete nagyjából a következő: Február 24-én, a háború első napján az oroszok megtámadták az ukrán Kígyó-szigetet, és felszólították az ott szolgálatot teljesítő katonákat, hogy adják meg magukat. „Orosz hadihajó, húzz a faszba” – válaszolták erre az ukránok. Ez a beszólás aztán az Ukrajna mellett kiállók jelmondata lett.

Bár egy ideig úgy hírlett, hogy a Moszkva cirkálót melegebb éghajlatra küldő katonákat az oroszok megölték, később kiderült, hogy megmenekültek. Roman Hribovot, az üzenetet küldő ukrán határőrt és társait azóta egy fogolycsere keretében szabadon engedték, Hribovot a szolgálataiért kitüntették.

Az őket fenyegető Moszkva hadihajó nem ért ennyire boldog véget, nemrég kiderült, hogy vitatott körülmények között elsüllyedt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!