Az Iszlám Állam bosszút állna vezetői meggyilkolásáért, újabb harcra szólították fel a dzsihadistákat Európa ellen

2022. április 18. – 14:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Iszlám Állam szóvivője vasárnap este felszólította harcosait, hogy bosszulják meg vezetőik meggyilkolását, és használják ki Oroszország Ukrajna elleni háborúját Európa megtámadására – írja az MTI.

„Isten segítségével és közvetítésével bejelentjük egy áldott harc kezdetét, a két sejk, Abu Ibráhim al-Hásemi al-Kurejsi és Abu Hamzah al-Kurejsi al-Muhadzsir sejk bosszúharcát” – mondta a csoport új szóvivője, Abu Omar al-Muhadzsir a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett hangüzenetében.

A szóvivő felszólított minden dzsihadistát, hogy „használja ki a keresztesek egymás elleni harcát”, és folytassa a támadásokat Európában.

Felhívásában „a kalifátus minden oroszlánjának és az Iszlám Állam harcosainak mindenhol” azt üzente: „ha üttök, üssetek keményen, hogy fájdalmat okozzatok és terrorizáljatok”. A szóvivő azt is mondta az MTI szerint, hogy reméli, az orosz háború Ukrajnában nem fog leállni, amíg el nem égeti „a kereszteseket és fel nem szántja a területeiket”.

Az Iszlám Állam márciusban megerősítette korábbi vezetője, al-Kurejsi halálát, és bejelentette utódját, Abu al-Haszan al-Hasimit. Abu Ibráhim al-Hásemi al-Kurejsi február elején halt meg egy északnyugat-szíriai amerikai katonai műveletben. Joe Biden amerikai elnök szerint azért robbantotta fel magát, hogy ne vonják felelősségre tetteiért. Al-Kurejsit a terrorszervezetet hosszú ideig vezető Abu Bakr al-Bagdadi 2019 októberében bekövetkezett halála után nevezték ki az Iszlám Állam vezérévé.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!