A mariupoli Azovsztal acélgyárban körülbelül ezer civil is meghúzta magát

2022. április 18. – 22:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról bővebben is írtunk mai cikkünkben, Mariupol kikötőváros szinte teljes egésze orosz kézre került, de az Azovsztal acélgyárban még sokáig kitarthatnak az oda behúzódó ukrán erők.

Mihajlo Versinyin, a mariupoli járőrök főnöke a CNN-nek azt mondta, körülbelül ezer civil is bevette magát az Azovsztalba, nők, gyerekek és idősek is kerestek ott menedéket.

Versinyin szerint viszonylag nagy élelmiszer- és víztartaléka van az Azovsztalnak, de ezek a készletek gyorsan kifogyhatnak. A járőrök vezetője azt mondta, az ott lévő civilek kialakították a maguk életét, és nem akarják elhagyni az üzem területét, mert úgy érzik, ott több esélyük van a túlélésre.

„Az Azovsztal készen áll a heves ellenállásra. A védők tisztában vannak, mi lehet a sorsuk, de senki nem adja fel. Tegnap felajánlottak nekünk egy folyosót az oroszok, azt akarták, hogy fegyver nélkül távozzunk a szűrőpontokon keresztül, majd adjuk meg magunkat. Ugyanoda küldtük őket, ahová az orosz hadihajót. Senki sem egyezett ebbe bele. Senki sem megy el fegyver nélkül” – mondta Versinyin.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!