Von der Leyen: Ukrajnának meg kell kapnia azokat a fegyvereket, amelyekre szüksége van

2022. április 17. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Bildnek adott interjúban arra sürgette az EU-s tagországokat, hogy amelyek tehetik, hamar juttassák oda a fegyverszállítmányaikat Ukrajnába. Szerinte Ukrajna csak így tudja átvészelni a védekező harcát Oroszországgal szemben. A Guardian szerint Von der Leyen azt is kijelentette: „Nem teszek különbséget nehéz- és könnyűfegyverek között. Ukrajnának meg kell kapnia, amire csak szüksége van, hogy megvédje magát.”

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Varsóban 2022. április 9-én – Fotó: Janek Skarzynski / AFP
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Varsóban 2022. április 9-én – Fotó: Janek Skarzynski / AFP

Von der Leyen azt is mondta, hogy mindent meg kell tenniük, hogy a harcok a lehető leghamarabb véget érjenek, de „fel kell készülnünk arra, hogy a háború legrosszabb esetben hónapokig, sőt akár évekig is tarthat.”

Az Európai Bizottság elnöke arról is beszélt, hogy már a hatodik uniós szankciós csomagot készítik elő Oroszországgal szemben. Mint mondta, továbbra is vizsgálják a bankszektor elleni újabb szankciók lehetőséget, itt kiemelte a Sberbankot, ami az orosz bankszektor 37 százalékát teszi ki. Azt is mondta, hogy „olyan ügyes mechanizmusokat fejlesztünk ki, hogy a szankciók következő szintje az olajat is érinthesse.” Bővebben itt>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!