Katonai felvonulás nélkül ment le Észak-Korea legnagyobb állami ünnepsége

2022. április 16. – 17:21

Katonai felvonulás nélkül ment le Észak-Korea legnagyobb állami ünnepsége
Kim Dzsongun köszönti a felvonulókat 2022. április 15-én – Forrás: KCNA / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az államalapító Kim Ir Szen születésének 110. évfordulóján óriási felvonulást tartottak Phenjanban. Az állami ünnepnapnak számító április 15-én a jelenlegi államfő, és az alapító unokája, Kim Dzsongun köszöntötte a hatalmas tömeget, de idén nem volt semmilyen harcászati bemutató, vagy katonai felvonulás az eseményen.

Az észak-koreai állami média által kiadott felvételeken és fotókon látszik a gigantikus esemény, amin ezrek vonultak fel Kim Dzsongun előtt, néha táncolva, néha politikai szimbólumokat prezentálva. Arról sajnos nem adtak ki anyagot, hogy mi hangzott el az ünnepi beszédeken.

Az országról készült műholdfelvételek viszont azt sejtetik, hogy Észak-Korea nemsokára egy katonai felvonulást is tart, április 25-én ünneplik ugyanis a hadsereg megalakulásának évfordulóját, és az előkészületekről már készültek képek.

Észak-Korea az idén már több alkalommal tesztelt nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákat. Washington és Szöul is attól tart, hogy a megrekedt nukleáris leszerelési tárgyalások közepette a kommunista állam ismét elkezdheti atomfegyverek tesztelését, amivel 2017-ben felhagyott.

(Sky)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!