A szlovák védelmi miniszter szerint Putyin egyenlő Hitlerrel

2022. április 15. – 08:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hitler egyenlőnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt a szlovák védelmi miniszter, Jaroslav Naď a New York Timesnak nyilatkozva. Naď alapjaiban megváltozott világról beszélt az orosz-ukrán háború kirobbanásával, emlékeztetve, hogy korábban biztosan nem fordulhatott volna elő olyan, hogy ingyen küldjenek fegyvereket keletre, köztük a régi, de még mindig hatásos S-300-as légvédelmi rendszert.

Erről beszélve fake newsnak nevezte az orosz közlést, miszerint a friss szlovák szállítmányt egyből el is pusztították volna, Naď szerint csak a saját pilótáikat akarják megnyugtatni ezzel.

A New York Times cikke Magyarországot érintve felidézi, hogy a szlovák állásponttal szemben az Orbán-kormány semlegességet vállalt, közölve, hogy nem engednek át az ország fegyverszállítmányokat közvetlenül Ukrajnába, igaz, egy harmadik országon keresztül való szállítással már nincs baj. A lap szerint az egyik kormányszóvivő sem megerősíteni, sem cáfolni nem akart semmit, csak annyi közöltek, a kormány álláspontja jól ismert és változatlan.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!