Tényleges életfogytiglanra ítélték a brit parlamenti képviselő gyilkosát

2022. április 13. – 15:29

Tényleges életfogytiglanra ítélték a brit parlamenti képviselő gyilkosát
Fotó: Dominic Lipinski / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Tényleges életfogytiglani börtönre ítélt szerdán a londoni központi büntetőbíróság egy 26 éves férfit, aki tavaly meggyilkolta Sir David Amess parlamenti képviselőt.

Amesst múlt októberben, a fogadóóráján ölte meg Ali Harbi Ali az angliai Leigh-on-Sea-ben. A 69 éves Sir David Amess épp a Belfairs metodista templomnál találkozott választóival, amikor egy férfi megkéselte őt.

A vizsgálat alapján Ali kéttucatnyi szúrt sebet ejtett a parlamenti képviselőn, aki a gyors orvosi beavatkozás ellenére a helyszínen meghalt. A londoni lakhelyű elkövetőt ugyancsak a helyszínen elfogták.

Ali a tárgyaláson tagadta a terhére rótt gyilkossági vádat. Védekezésében „jogos bosszúnak” nevezte tettét, és közölte: azért választotta ki Sir David Amesst, mert a képviselő annak idején megszavazta, hogy a brit királyi légierő (RAF) légicsapásokat hajthasson végre szíriai célpontok ellen. Ali több brit politikus meggyilkolását is tervezte, csatlakozni akart az Iszlám Államhoz is, de a háború miatt nem tudott eljutni Szíriába.

Ali Harbi Ali a dél-londoni Croydon kerületben született 1996-ban szomáliai család gyermekeként, és eredetileg orvosnak készült.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!