Halálra késeltek egy angol parlamenti képviselőt a fogadóóráján

2021. október 15. – 16:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt az angliai konzervatív parlamenti képviselő, akit pénteken helyi idő szerint kora délután késeltek meg fogadóóráján az angliai Leigh-on-Sea-ben, erről elsőként a BBC írt. A 69 éves Sir David Amess épp a Belfairs metodista templomnál találkozott választóival pénteken kora délután egy képviselői fogadóórán, amikor egy férfi megkéselte őt.

Az Essex megyei rendőrség szerint a késelőt már le is tartóztatták. Többször is megszúrta Amesst, aki 1983 óta képviselő az Essex megyei választókerületben.

A Sky News a támadás után arról írt, Amesst a helyszínen kezelték a sérülései miatt, a helyi Konzervatív Párt egyik munkatársa pedig azt mondta, egy légimentő is kiérkezett a templomhoz.

Sir David Amess portréja – Fotó: Richard Townshend / UK PARLIAMENT / AFP
Sir David Amess portréja – Fotó: Richard Townshend / UK PARLIAMENT / AFP

„Nem tudjuk, mennyire komoly, de nem tűnik jónak” – mondta a képviselő állapotáról a támadás után egy helyi politikus, John Lamb a Reutersnek.

„Mindig próbált segíteni az embereken, és különösen a menekülteken. Nagyon barátságos ember, aki ragaszkodik a véleményéhez, kimondja, amit hisz, és kitart amellett”

mondta Lamb. A képviselői fogadóóráról David Amess még kedden írt Twitter-oldalán:

A templom mellett működő mosoda alkalmazottja arról beszélt, hogy az általában csendes kis utcában helyi idő szerint délután fél 1 körül jelentek meg a rendőrségi és a mentőautók. „Még mindig semmi fogalmunk nincs arról, mi történik, pénteken amúgy sem szoktak történni dolgok, és senki nem is jött be még ma hozzánk, hogy beszéljen erről” – mondta a Sky Newsnak.

Hasonló eset történt 2016-ban, amikor a Munkáspárt egyik parlamenti képviselőjét, Jo Coxot lőtték és késelték meg fogadóórája után a nyílt utcán. Az emlékére indított Jo Cox alapítvány „megrendülve” nyilatkozott a pénteki esetről: „Gondolunk rá, családjára és szeretteire ebben a gyászos időszakban” – írta közleményében az alapítvány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!