Roman Abramovics 7 milliárd dollárnyi vagyonát zárolták Jersey szigetén

2022. április 13. – 18:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az alacsony adói és a vámmentessége miatt a befektetők között népszerű Jersey szigetén a helyi rendőrség több, Roman Abramovicshoz köthető ingatlanhoz szállt ki kedden egy nagyszabású razzia keretében. A házkutatási parancsokkal felvértezett hatóságok az orosz milliárdos üzleti tevékenységéhez kapcsolódó vagyontárgyakat vizsgálták, és több mint 7 milliárd dollárnyit zároltak is. Ez még milliárdosi szemüvegen át tekintve is hatalmas összeg, a brit kormány Abramovics nettó vagyonát 13 milliárd dollárnyira becsülte.

Jersey külügyminisztere márciusban azt mondta, hogy a sziget pénzügyi hatóságai és rendőrsége „kész együttműködni a nemzetközi, valamint az Egyesült Királyság szerveivel a szankciókban érintett tevékenységek és eszközök azonosításában”.

A közép-amerikai szigetország, Antigua és Barbuda is közölte, hogy kész lefoglalni Abramovics két, a kikötőiben horgonyzó szuperjachtját.

A milliárdosra még márciusban kirótt szankciók lényege, hogy Abramovics semmilyen módon se profitálhasson Nagy-Britanniában. Ennek részeként a teljes nagy-britanniai vagyonát befagyasztották, nem folytathat tranzakciót brit magánszemélyekkel és vállalkozásokkal, és még utazási tilalommal is sújtották.

Arról, hogy miért nehéz elkobozni ezeket a vagyontárgyakat, itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!