Lefoglalták Olaszországban a F1 volt orosz versenyzőjének 105 millió eurós ingatlanát

2022. április 13. – 07:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A milliárdos családból származó egykori F1-es orosz versenyzőt is elérték az Ukrajna ellen indított háború miatt Oroszországot sújtó EU-s szankciók. Nyikita Mazepin 105 millió eurós ingatlanát foglalták le a hatóságok Olaszországban – írta a CNN.

A 23 éves versenyző tavaly a Haas csapatában versenyzett – nem sokkal igazolása után az istálló magyarázkodásra kényszerült Mazepin egyik videója miatt –, idén márciusban vált meg tőle az amerikai csapat, csalódását fejezve ki, amiért Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

A Haas az ifjabb Mazepin mellett megvált édesapjától is, aki szponzorként volt jelen. Az Uralhim vegyigyár tulajdonosaként milliárdos Dmitrij Mazepin ugyanis Vlagyimir Putyin belső körébe tartozik, így személyre szabott nyugati szankciók is vonatkoznak rá, ahogyan fiára is. Ez az oka annak, hogy a Szardíniai Posrticóban lévő családi ingatlant az olasz hatóságok lefoglalták.

Dmitrij Mazepin milliárdos meghallhatáson Vlagyimir Putyinnál – Fotó: Mihail Metzel / Sputnik / AFP
Dmitrij Mazepin milliárdos meghallhatáson Vlagyimir Putyinnál – Fotó: Mihail Metzel / Sputnik / AFP

A család nem kommentálta a CNN értesülését. Az ifjabb Mazepin korábban azonban már elmondta véleményét a szankciókkal kapcsolatban: „Nem értek egyet azzal, hogy szankciók alá essek. Korábban is elmondtam, küzdeni fogok ellene. Igaz, ez talán nem a legmegfelelőbb idő rá, figyelembe véve azt, ami az orosz atlétákkal történik és általában, tekintettel országom elleni cancel culture-re.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!