Johnny Depp 50 millió dollárra perli volt feleségét, aki fizikai és szexuális bántalmazással vádolta meg őt

2022. április 13. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs vége a volt házaspár hosszúra nyúlt pereskedésének, újabb ügyben került sor tárgyalásra. Johnny Depp azért perelte be volt feleségét, amiért az a The Washington Postban megjelent cikkében a családon belüli erőszakkal kapcsolatos tapasztalatait taglalta, és bár nem említette név szerint volt férjét, a színész ügyvédei szerint hamisan azt sugallta, hogy Depp testileg és szexuálisan bántalmazta őt, és a vádak megnehezítették Depp hollywoodi karrierjét.

A Sky News beszámolója szerint az első tárgyalási napon Depp nővére, Christi Dembrowski válaszolt mindkét oldal kérdéseire. Depp ügyvédje a nyitóbeszédében azt hangsúlyozta, a színész a sírig cipelni fogja a családon belüli erőszak hamis vádjait.

„[Amber] Heard egy életre szóló szerepet vállalt, nem hátrálhat meg. Évek óta ebben a hazugságban él. Élete legnagyobb alakítására készül ezen a tárgyaláson” – mondták a színész jogi képviselői Amber Heardről.

Heard ügyvédjei ezzel szemben azt mondták, Depp ahelyett, hogy felelősséget vállalna a saját tetteiért, „szappanoperává” változtatja a pert.

Depp nővére több órán keresztül tett tanúvallomást, az ügyvédek a gyerekkorukról, az Infinitum Nihil produkciós cégét vezető bátyjánál végzett munkájáról, Depp volt élettársával, Vanessa Paradisszal és gyermekeikkel ápolt kapcsolatáról és a színész feltételezett drogfüggőségéről is kérdezték. Heard ügyvédei bizonyítékként olyan sms-eket is felmutattak, amikben Dembrowski arra szólította fel a férfit, hogy hagyja abba az ivást és a drogozást.

A színész húga részletesen beszélt édesanyjuk 2016 májusában bekövetkezett haláláról, és arról is, hogyan nyújtotta be Heard a válókeresetet néhány nappal később.

A per során Deppnek és Heardnak is tanúvallomást kell tennie, és tanúként idéztek be több hírességet is, köztük James Francot, Paul Bettanyt, valamint a Tesla alapítóját, Elon Muskot is.

Depp 50 millió dollárra perli volt feleségét, Heard viszontkeresetet nyújtott be.

Depp és Heard 2015-ben házasodott össze, de nem tartott sokáig a házasságuk, 2017-ben elváltak. A színésznő azt állította, a volt férje komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, valamint verbálisan és fizikailag is bántalmazta. Depp szerint ugyanakkor az exneje hazug és erőszakos, a Washington Postnak írt cikke pedig tele van kitalációkkal és alaptalan rágalmakkal.

A családon belüli erőszak vádja valóban negatív hatással volt a színész karrierjére, az április 22-én megjelenő harmadik Legendás állatok és megfigyelésük filmben például lecserélték Mads Mikkelsenre.

Depp korábban a Sunt is beperelte, amiért a brit bulvárlap azt írta róla, hogy bántalmazta Amber Heardöt, és „wife beater”-nek, azaz „feleségverőnek” nevezte őt. Azt a rágalmazási pert a színész elvesztette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!