Elhajtott egy önvezető autó a rendőri ellenőrzés elől San Franciscóban

2022. április 12. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Egy sofőr nélküli önvezető autót állítottak meg a rendőrök San Franciscóban, de a Chevrolet megpróbált elhajtani – írja az Ars Technica.

A rendőrök azért állították meg éjszaka az autót, mert nem világítottak megfelelően a fényszórói. A feltöltött videón a rendőr csodálkozva állapítja meg: nincs senki az autóban. Mikor azonban visszasétál az autójához az önvezető jármű megpróbál elhajtani, és csak pár száz méterrel odébb áll meg.

Az autót a Cruise nevű cég gyártja, ők azt mondták az esetről: az autójuk nem elmenekülni próbált, pusztán félreállt egy biztonságosabb helyre a közúti ellenőrzés miatt. Azóta a cég már megoldotta az autója kivilágítását, és a Chevrolet Bolt EV is megúszta az esetet büntetőcédula nélkül.

Mi is írtunk már olyan esetekről, ahol az önvezető autók furcsa dolgokat csináltak: például tavaly a Tesla több modellje is önvezető funkcióban nem vette észre az út szélén villogó rendőrautót és belehajtott. Olyan is történt, mikor a Tesla 3-as modellje Párizsban felülírta a sofőr akaratát: a vezető hiába fékezett, mégis gyorsítani kezdett az autó, egy ember meg is halt akkor az okozott balesetben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!