Felfüggesztik a Tesla 3-as taxikat Párizsban egy halálos baleset miatt

2021. december 15. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Párizs legnagyobb taxi társasága, a G7 flottájában felfüggesztette a Tesla 3-as modelljének használatát az egyik autó hétvégi balesete után – írja a BBC. A hétvégén egy ember meghalt, húszan pedig megsérültek, amikor a sofőr elvesztette uralmát egy önvezető Tesla fölött Párizsban. A baleset akkor történt, amikor egy taxis munkaidőn kívül épp a családját vitte vacsorázni, és hiába fékezett, az autó csak még jobban felgyorsult.

A Reuters rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a piros lámpánál álló Tesla egyszer csak elindult, felgyorsult és elütött egy kerékpárost, aki később belehalt sérüléseibe. A sofőr próbálta fékezni a kocsit, de amikor nem sikerült, inkább a környező tárgyaknak, például kukának kormányozta a Teslát.

Az eset után a Tesla tagadta, hogy technikai probléma lett volna az önvezető üzemmódba kapcsolt autóval, semmilyen erre utaló figyelmeztető jelzés nem kapcsolt be a kocsin. Jean-Baptiste Djebbari, a francia közlekedésügyi miniszter szintén azt mondta, hogy egyelőre semmi nem utal technikai problémára.

A párizsi ügyészség emberölés és gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást.

Nyáron Amerikában találtak bizarr hiányosságot az önvezető Tesláknál: több olyan balesetet okoztak az autopilot módban üzemelő kocsik, amelyben az út mellett parkoló, megkülönböztetett jelzést használó villogó járműveket nem észlelte a szoftver.

Az önvezető autókat az Alapjárat is tesztelte, az erről szóló cikkünket itt tudja újra elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!