Fehér Ház: Az Ukrajnába vezényelt új orosz tábornok volt a Szíriában látott atrocitások felelőse

2022. április 10. – 18:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az oroszok folytatni fogják mindazt, amit eddig láttunk Ukrajnában – így reagált a Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki arra a hírre, miszerint Vlagyimir Putyin új tábornokot nevezett ki az orosz–ukrán háború irányítására, írja a CNN.

Az orosz hadsereg déli katonai körzetét parancsnokként irányító Alekszandr Dvornyikov azután lett kinevezve az ukrán front élére, miután az oroszok is szembesültek azzal, hogy képtelenek lesznek bevenni Kijevet, ezért inkább a Donyec-medencére koncentrálnak. A Fehér Ház szóvivője szerint Dvornyikov volt felelős a „Szíriában látott atrocitásokért”, ezért arra számítanak, hogy a harcok is súlyosbodni fognak majd a Donbaszban.

A Fehér Ház szóvivője egyébként „érdekesnek” nevezte a Kreml szóvivőjének nyilatkozatát arról, hogy az orosz erők tragikus veszteségeket szenvedtek. „Ez jelentős lépés volt” – mondta Psaki, majd arra utalt, hogy szerinte ezzel az oroszok az „ukrán vezetők bátorságára” akartak reflektálni.

Psaki a Fox Newsnak vasárnap arról beszélt, hogy az Egyesült Államok továbbra is kisegíti információkkal és fegyverekkel is Ukrajnát a katonai siker érdekében. A héten kétórás telefonbeszélgetést tartottak egymással az amerikai és az ukrán nemzetbiztonsági tanácsadók, a vezérkari főnökök és a két ország védelmi miniszterei is, hogy „tételről tételre pontosan végigmenjenek azon, mit kérnek az ukránok, és mire lenne szükségük, ha nem tudják teljesíteni” az amerikaiak a kéréseiket.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!