Zelenszkij újabb háborús bűncselekménynek nevezte a kramatorszki vasútállomás elleni támadást

2022. április 9. – 03:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szokásos éjjeli tévébeszédében pénteken egy újabb háborús bűncselekménynek nevezte a kramatorszki vasútállomás elleni orosz támadást, aminek az elkövetőit felelősségre fogják vonni. Azt mondta, hogy 38 ember a helyszínen meghalt, további 12-en a kórházba szállítás után vesztették életüket. A halálos áldozatok között van öt gyerek is. Több tucat súlyos sérültet pedig kórházban ápolnak. Azt mondta, hogy a kramatorszki támadás is része kell, hogy legyen a háborús bűncselekmények ügyében indított majdani bírósági eljárásnak.

Forrás: President.gov.ua
Forrás: President.gov.ua

Zelenszkij azt is kiemelte, hogy a pénteken Kijevben járt EU-s vezetőknek hangsúlyozta, az eddigi szankciók nem elégségesek Oroszországgal szemben. „Növelni kell a nyomást Oroszországon” – mondta. Szerinte teljes körű embargó kell az orosz olajra és gázra, és nemcsak egyes orosz bankokat, hanem az egész orosz bankrendszert teljesen le kell kapcsolni a globális pénzügyi rendszerről.

„Tudjuk, kik késleltetik a döntéseket” – mondta, de hozzátette, szerinte mind ezek a politikusok, mind ezek az országok megváltoztatják az álláspontjukat annak súlya alatt, hogy mit tesz Oroszország az ukránok és az európai szabadság ellen. A beszédről bővebben itt írtunk>>>

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!