Papírhiány miatt a központi érettségi felfüggesztését javasolja az orosz parlament kváziellenzéki tagja

2022. április 9. – 15:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs elég irodai papír, a rendelkezésre álló mennyiség is nagyon megdrágult, ezért az egységes állami érettségi felfüggesztését javasolja egy orosz parlamenti ellenzéki – azaz a Kremlhez valójában lojális – párt vezetője. Szergej Mironov szerint a központi érettségi helyett a korábbi vizsgák alapján kellene értékelni az érettségizőket, elkerülendő a papírhiány miatti fennakadásokat. Mironov szavai váratlanok, hiszen azok burkoltan azokra a nehézségekre hívják fel a figyelmet, amelyet az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt hozott nemzetközi szankciók okoztak. A háborút Oroszországban csak különleges katonai műveletnek szabad nevezni. Mironov is így tett, emlékeztetve, hogy a műveletek megindulása után rögtön papírhiány lépett fel, és már voltak hivatali ügyek, amelyek emiatt késedelmet szenvedtek.

Mironov szerint félő, hogy a hivatalnokok majd arra próbálják rákényszeríteni a tanárokat, hogy azok saját pénzükön próbálják beszerezni a szükséges mennyiségű papírt, ami szerinte nagy botrányt okozna, ezért nem javasolna ilyen ravaszkodást. (Ezzel vissza is tért a kritika jól megszokott birodalmi-szovjet formájához, ahol a csinovnyikok okozzák a bajt, nem pedig a legfelső vezetés.)

A politikus valószínűleg nem lépett volna a Kreml jóváhagyása nélkül, elvégre Mironov – aki a felsőház elnöke volt 2001 és 2011 között – formális ellenzékisége ellenére többször támogatta Vlagyimir Putyint. Igaz, 2004-ben és 2012-ben elindult az elnökválasztáson is, vállalva a statiszta szerepet Vlagymir Putyin mellett.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!