Újabb, ezúttal százmillió font értékű fegyverszállítmány megy a britektől Ukrajnába

2022. április 8. – 21:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyság további 100 millió font értékű „kiváló minőségű katonai felszerelést" küld Ukrajnának – jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök az Olaf Scholz német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatón csütörtökön.

Elmondás szerint a szállítmány „több Starstreak légvédelmi rakétát tartalmaz, amelyek a hangsebesség háromszorosával repülnek, továbbá 800 páncéltörő rakétát, valamint precíziós lőszereket. Sisakokat, éjjellátó szemüvegeket, testpáncélokat is küldenek.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Királyság hajlandó lenne-e harckocsikat is küldeni Ukrajnának, azt mondta: „Hajlandó vagyok bármilyen formájú védelmi támogatást megfontolni, ami segíti az ukránokat abban, hogy megvédjék magukat és népüket".

A miniszterelnök beszélt a kramatorszki vasútállomás elleni támadásról is, amelyet „lelkiismeretlennek" nevezett. Szerinte ez az eset „megmutatja, mennyire mélyre süllyedt Putyin egykor dicsőített hadserege". A több ezer ember közelében végrehajtott rakétatámadásról itt olvashat bővebben.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!