Orosz modellek Chanel táskákat darabolnak fel, így tiltakoznak a szankciók ellen

2022. április 7. – 16:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orosz modellek és influenszerek körében futótűzként terjed az a tiltakozási forma, hogy egy ollóval vagy sövényvágóval egyszerűen szétvágják a több ezer eurót érő Chanel táskáikat – írja a Sky News. És mindezt videóra is veszik. A luxustermékeket áruló francia divatcég korábban beszüntette oroszországi tevékenységét. Sőt, azt az EU-s szankciót is betartják, hogy a 300 euró feletti luxuscikkeiket nem adják el orosz vevőknek, még a francia Riviérán sem. Ezt a szankciót sok orosz modell ruszofóbiának tartja.

Minap Victoria Bonya orosz modell filmezte le magát, ahogy egy ollóval kettévágta a Chanel táskáját egy villa erkélyén állva. „Azt kell mondanom, hogy a Chanel nem tiszteli az ügyfeleit, akkor nekünk miért kellene tisztelnünk a Chanelt?” – mondta, majd félbevágta a táskát, és eldobta azt. „Bye, bye” – tette hozzá. Az ilyen táskák és retikülök árai általában 2500 eurótól (majdnem egymillió forint) indulnak.

„A ruszofóbia és a szegregáció ellen vagyok, és hogy ezt megmutassam, egyszerűen feldarabolom ezt a táskát” – mondta Katya Guseva, egy másik orosz modell, amint feldarabolta Chanel táskáját. „Nekem már nincs rá szükségem” – mondta.

Marina Ermoskina tévés műsorvezető egy sövényvágóval tette tönkre a táskáját. „Ha a Chanel birtoklása azt jelenti, hogy elárulom a hazámat, akkor nincs szükségem Chanelre” – mondta. Elmondása szerint az orosz vevőket arra kényszerítik a Chanel-üzletekben, hogy aláírjanak egy „megalázó” papírt, amelyben kijelentik, hogy soha nem fogják viselni a márkát Oroszországban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!