NATO-főtitkár: Semmi jel nem utal arra, hogy Putyin megváltoztatta volna a célját, ami nem más, mint Ukrajna ellenőrzése

2022. április 7. – 16:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a NATO külügyminisztereinek mai brüsszeli ülése után azt nyilatkozta, hogy a háború akár évekig is elhúzódhat. Úgy fogalmazott: „A háború befejezésének legegyszerűbb módja, ha Putyin elnök visszavonja csapatait, véget vet a háborúnak, leül, és komoly diplomáciai erőfeszítéseket tesz a megoldás érdekében. De reálisnak kell lennünk, semmi jel nem utal arra, hogy Putyin megváltoztatta volna az általános célját, ami nem más, mint Ukrajna ellenőrzése, valamint jelentős katonai győzelmek elérése a harctéren.”

Jens Stoltenberg – Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP
Jens Stoltenberg – Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Stoltenberg azt mondta, azt látják, hogy az oroszok átcsoportosítják az erőiket Észak-Ukrajnából Kelet-Ukrajnába csoportosítják át az erőiket. Nagy csatára számítanak Donbászban. A NATO-főtitkár figyelmeztetett arra, hogy amíg a háború folytatódik, fennáll a konfliktus eszkalálódásának veszélye. Azt is bejelentette, hogy a NATO lépéseket tesz, hogy nagyobb támogatást nyújtson Grúziának és Bosznia-Hercegovinának.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!