Trump megint belengette, hogy elindulna a 2024-es amerikai elnökválasztáson

2022. április 07. – 20:42

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a Washington Postnak Donald Trump volt amerikai elnök, aki a beszélgetésben ismét meglebegtette, hogy esetleg megmérettetné magát a republikánus előválasztáson.

Trump szó szerint azt mondta:

„Nem akarom kommentálni az indulást, de azt hiszem, sok ember nagyon örülni fog a döntésemnek. Mert ez most egy kicsit unalmas.”

Miután Trump meglehetősen viharos körülmények között adta át a stafétát Joe Bidennek (a választás eredményét nem ismerte el legitimnek lényegében a mai napig, feldühödött hívei pedig 2021 januárjában betörtek a Capitoliumba, az incidensnek több halálos áldozata volt), a legtöbben nem gondolták, hogy még szóba jöhet nála az elnöki indulás. Ettől függetlenül Fehér Házból való távozása óta a botrányhős exelnök többször utalgatott már arra, hogy 2024-ben visszatérne, bár hivatalos bejelentést eddig nem tett. Erre az is lehet az oka, hogy ez kampányfinanszírozási és más jelentési kötelezettségekkel járna.

A Republikánus Párt háza táján mostanában Trump nélkül is nagy a tolongás az esetleges indulók közt, korábbi tisztségviselői közül többen jelezték már elnökjelölti indulási szándékukat: Mike Pence volt alelnök, Mike Pompeo volt külügyminiszter és Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet is benne van a pakliban. De más magas rangú republikánus tisztségviselők, köztük Ron DeSantis floridai kormányzó, Kristi Noem dél-dakotai kormányzó, Ted Cruz, Josh Hawley és Tom Cotton is javában építik az arculatukat 2024-re készülve.

Trump azonban magabiztos: „ha én indulnék, nem tudom elképzelni, hogy ők indulni akarnak majd” – mondta, mert szerinte hozzá lojális emberekről van szó.

A volt elnök idén már 76 éves lesz, az interjú során az indulás szempontjából döntő tényezőként emlegette az egészségügyi állapotának alakulását.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!