Megnőtt az oroszok és ukránok elleni támadások száma Németországban

2022. április 5. – 14:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németországban az ukrajnai orosz invázió kezdete óta az orosz és ukrán bevándorlók elleni atrocitások száma is megnőtt – közölte Nancy Faeser belügyminiszter. Február vége óta 308 oroszellenes bűncselekményt regisztrált a rendőrség, köztük 15 erőszakos cselekményt – idézte a Reuters a Neue Osnabrüecker Zeitungnak adott interjúját.

Faeser szerint az ukránok elleni támadások is megszaporodtak, február vége óta 109 bűncselekményt regisztráltak, köztük 13 testi sértést. A bűncselekmények többsége vagyoni károkozás, sértegetés és szóbeli fenyegetés volt.

Mintegy 250 ezer orosz származású és 150 ezer ukrán származású bevándorló élt a több mint 83 millió lakosú Németországban február 24-e előtt, amikor az orosz csapatok megtámadták Ukrajnát. Azóta több mint 300 ezer ukrán menekült érkezett Németországba.

Faeser szerint nem szabad hagyni, hogy ez a konfliktus „belopakodjon” az emberek közé, „Emlékeztetnünk kell őket, hogy ez Putyin bűnös háborúja. Ez nem a Németországban élő orosz gyökerű emberek háborúja” – mondta.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!