Lavrov szerint a Nyugat megpróbálja kisiklatni a Moszkva és Kijev közötti tárgyalásokat, ezért „keltenek hisztériát” a bucsai gyilkosságok miatt

2022. április 5. – 22:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azzal vádolta a Nyugatot, hogy a bucsai gyilkosságok miatti „hisztéria keltésével” megpróbálja kisiklatni a Moszkva és Kijev közötti tárgyalásokat. Ukrajna és több nyugati ország is háborús bűnök elkövetésével vádolta meg Oroszországot, miután kiderült, hogy a Kijev közeli Bucsában több száz civilt mészároltak le. Moszkva tagadja a vádat, és „szörnyűséges hamisításnak” nevezte a vádakat – jelentette a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

Lavrov szerint a bucsai gyilkoságokról szóló hírekkel el akarják terelni a figyelmet arról, „hogy az ukrán fél az isztambuli tárgyalás után megpróbált új feltételeket támasztani, és amint a nyugati média elterjesztette a Bucsa városáról szóló hamisítványt, az ukrán tárgyalók megpróbálták teljesen megszakítani a tárgyalási folyamatot” – mondta az orosz külügyminiszter.

A Nemzetközi Büntetőbíróság egyébként már elkezdte a lehetséges háborús bűnök elkövetésének kivizsgálását, és felállítottak egy csoportot a bizonyítékok összegyűjtésére.

(BBC, Interfax)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!